MagyarDeutsch

nyitóoldal

Belépés

 
Regisztráljon! Használja a fórumot, iratkozzon fel hírlevélünkre.
Regisztráció  Elfelejtett jelszó

Pályázatok

 


"A Dám Önkormányzati Társulás szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése eszközbeszerzéssel"
TOP-4.2.1-15-TL1-2016-00008

 

 

Katalógus

 

 

Tamási Üdülőtelep
7090 Tamási, Termál u. 3.
Tamásiban a termálfürdő mellett 2 üdülőtelep található mintegy 200 nyaralóházzal. A házak kőházak, de néhány faház is van a kínálatunkban.
Támogatóink

 

A projekt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai célelőirányzatából került támogatásra.

 

 

Közbeszerzési Terv Közérdekű adatok Határozattár Jegyzőkönyvek Kistérségi Fejlesztési Tanács 2011. Bemutatás Társulás Dokumentumtár Pályázatok

Regöly Közösségi Busz Pályázat  2010. november 24.
2010. év

 

1/2010. (I.19.) ÖM rendelet alapján kiírt közösségi busz pályázatot a Tamási-Simontornyai Többcélú Kistérségi Társulás sikeresen megpályázta.

az 1/2010. (I.19.) ÖM rendelettel kiírt

közösségi busz pályázathoz.

Pályázó neve:    Tamási és Simontornya Városkörnyéki Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása

Pályázó címe:     7090 Tamási, Nyírfa sor 15.

 

A pályázó a Merzedes-Benz Sprinter típusú közösségi autóbuszt Regöly Község Önkormányzatának adta át üzemeltetésre. Regöly Község Önkormányzata alapítója és fenntartója a Tamási és Környéke Oktatási és Nevelési Intézmény és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat (rövid nevén TONI EPSZ, címe: 7090 Tamási, Szabadság u. 38-40.) elnevezésű közoktatási intézménynek.

 

Regöly község 1232 fős település Tolna megyében. Társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések jegyzékéről szóló 240/2006. (XI. 30.) Kormányrendeletben is szerepel. A település lakosság száma csökkenő, korösszetételét tekintve elöregedő falu.

 

A községben 21 fővel óvoda, 35 fővel alsó tagozatos tagiskola működik. Az óvodáskorú gyermekek 48 %-a hátrányos helyzetű, míg az alsós diákok 54 %-a tartozik ebbe a csoportba. Az 1-4 évfolyamosok összlétszámának 34 %-a halmozottan hátrányos helyzetű, 11 %-a integráltan oktatott sajátos nevelési igényű diák. Regöly településen 2008. szeptember 1-jén megszűnt az általános iskola felső tagozata, a diákok ettől az időponttól a székhely szerinti általános iskolába járnak be naponta (Tamási).

 

A két település távolsága 20 km. Az autóbusz 2011. október 11-étől szállítja a tanulókat. A 2011/2012-es tanévben az intézmény főigazgatójának nyilatkozata alapján 17 felső tagozatos tanuló utazik Regölyből Tamásiba, és 1 tanuló Tamásiból Regölybe az általános iskola alsó tagozatára.  

 

Az autóbusz reggel 1 fordulót tesz, délután kettőt. A nem napköziseket 13,30 órakor viszi Regölybe, a napközisekért viszont 16 órára  érkezik vissza.

 

Ezzel a megoldással – a pályázatban leírtak szerint – a regölyi tanulók esélyegyenlősége jelentősen javult, hiszen megépült és átadásra került Tamásiban az új, integrált – akadálymentesített - közoktatási intézmény, amelyben már a XXI. századi feltételek között tanulhatnak a gyerekek. A szaktantermi rendszer, a világos, esztétikus tantermek, az akadálymentes kiszolgáló helyiségek mind ezt biztosítják. A beruházáshoz a DDOP keretében 1,2 milliárd Ft. támogatást kapott az önkormányzat.

 

Az autóbusszal utaztatott 18 fő közül 8 fő a létszám számításnál 2 főt ér, hiszen vagy sajátos nevelési igényű, vagy beilleszkedési, magatartási, tanulási zavarral küszködő diák. Ez az utazók 44,4 %-a.

Úgy ítélem meg, a közösségi busz valójában nagy szolgálatot jelent a tanulók esélyegyenlőségének megteremtéséhez, a minőségi oktatáshoz történő hozzáféréshez.

 

A iskolabusz szolgáltatás mellett vállaltuk, hogy egyéb célra is használjuk az autóbuszt. Az üzembe helyezés óta több alkalommal is szállított a busz – hétvégén – sportolókat és időseket. 

A buszról készült képek a Kistérség képekben menüpont alatt nézhetők meg.           

             

 

ImpresszumAdatvédelemCopyright