MagyarDeutsch

nyitóoldal

Belépés

 
Regisztráljon! Használja a fórumot, iratkozzon fel hírlevélünkre.
Regisztráció  Elfelejtett jelszó

Pályázatok

 


"A Dám Önkormányzati Társulás szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése eszközbeszerzéssel"
TOP-4.2.1-15-TL1-2016-00008

 

 

Katalógus

 

 

Gála Panzió
7081 Simontornya, Fürdő u. 5.
Négy apartman (felszerelt konyhával) és további három szoba kínál üdülési lehetőséget igényes pihenni vágyóknak. Minden szobában színes TV, telefon és minibár.
Támogatóink

 

A projekt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai célelőirányzatából került támogatásra.

 

 

Természeti értékek Várak, kastélyok, kúriák Emlékművek, szobrok Templom, imahelyek Egyéb büszkeségeink Tourinform

A térség természeti látnivalói közül a Gyulaji erdő és a Pacsmagi-tavak turisztikai szerepe emelkedik ki. A Pacsmagi-tavak országos jelentőségű természetvédelmi terület és nemzetközi fontosságú vízimadár-élőhely (Ramsari terület). A természet szerelmesei, - akiket szálláslehetőség is vár az erdei iskola épületében- és a nyaranta szervezett madarásztáborok lakói a helyi ornitológusok vezetésével figyelhetik meg a az itt fészkelő cigányrécét, a kis és nagy kócsagot, a zsákmányra leső kékes rétihéját.

A kistérség legjelentősebb idegenforgalmi vonzerejét termálfürdői jelentik. A tamási fürdőt gyógyvízzel a 2000 méter mélyről feltörő 52 0C-os, magas sótartalmú, alkálikloridos, hidrogénkarbonátos, gyógyvízzé minősített vizű I. számú kút látja el.

 

A Kolláti rét  2008. március 31.
Felsőnyék

 

A Kolláti rét helyi jelentőségű természetvédelmi terület. Tolna megye északi részén, Felsőnyék község határában, a Sió csatorna mentén helyezkedik el. Területének nagysága 31 ha.

 

Pacsmagi-halastavak  2008. március 31.
Természetvédelmi Terület

 

A Pacsmagi-halastavak Természetvédelmi Terület Tolna megyében, Tamásitól 10 km-re DK-re, a Koppány folyó völgyében található. ÉK-ről a Tamási-Keszőhidegkút vasútvonal, DNY-ról a Regölyből Tamásiba vezető földút határolja. DK-n a tavak szegélye, ÉNY-on pedig a kishenyei közúti híd a határ.

 

ImpresszumAdatvédelemCopyright