MagyarDeutsch

nyitóoldal

Belépés

 
Regisztráljon! Használja a fórumot, iratkozzon fel hírlevélünkre.
Regisztráció  Elfelejtett jelszó

Pályázatok

 


"A Dám Önkormányzati Társulás szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése eszközbeszerzéssel"
TOP-4.2.1-15-TL1-2016-00008

 

 

Katalógus

 

 

Termál Motel és Kemping
7090 Tamási, Hársfa u. 1.
A kemping különböző szolgáltatásokkal várja kedves vendégeit a termálfürdő közvetlen szomszédságában.
Támogatóink

 

A projekt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai célelőirányzatából került támogatásra.

 

 

Természeti értékek Várak, kastélyok, kúriák Emlékművek, szobrok Templom, imahelyek Egyéb büszkeségeink Tourinform

Ősidők óta lakott vidéken minden történelmi kor hagyott maga után emléket. Régészeti leletek, egykori földvárak maradványai őrzik a bronz- és vaskor kultúráját. A római kor bizonyítékai közül kiemelkedik az itt talált Concordia Auguszta- és Pallas Athéné- szobor. A honfoglalás után ezen a tájon letelepedő törzs nevét viseli Felsőnyék ma is.

A XIII. században épült simontornyai vár szandzsákszékhely volt a török időkben, ma falai közt a vármúzeum kiállítási anyagai várják a látogatókat.

Az 1848-49-es szabadságharc dicső eseménye az ozorai diadal. E településen építtette várat 1426-ban Zsigmond király Firenzéből származó hadvezére Filippo Scolari, akit a magyar történelem Ozorai Pipoként ismer. A nemrég helyreállított várban állandó és időszaki kiállítások tekinthetők meg.

Hőgyészen két kastély is található, melyek jelenleg szálláshelyként működnek. A Lichtenstein kastély 1773-as összeírásban már szerepelt. Nevét a XX. század második negyedében az itt lakott Lichtenstein hercegi család után kapta. A Gróf Apponyi Kastélyszálló épülete az idők folyamán több funkciót is betöltött. A 2001-es felújítása és kastélyszzállóvá alakítása előtt gyermekotthonként működött.

Az előző évszázadokban épült kastélyok, kúriák egy része elpusztult, a meglévők többsége ma gyermek- vagy idősek otthonaként szolgál (Belecska, Gyönk, Iregszemcse).

 

Simontornyai Vár  2008. március 31.
Simontornya

 

A Sió árterületének ingoványai között, a mocsaras síkság és a dél felől felnyúló dombok találkozásánál a XIII. század 70-es éveiben keletkezett a Dél-Dunántúl egyik legfontosabb erőssége, a simontornyai vár.

 

Viczay-Kornfeld kastély  2008. március 01.
Iregszemcse

 

A Viczay-Kornfeld kastélyt 1820-ban építették klasszicista stílusban. Homlokzatát romantikus stílusban átalakították. Hatalmas parkja természetvédelmi terület.

 

ImpresszumAdatvédelemCopyright