MagyarDeutsch

nyitóoldal

Belépés

 
Regisztráljon! Használja a fórumot, iratkozzon fel hírlevélünkre.
Regisztráció  Elfelejtett jelszó

Pályázatok

 


"A Dám Önkormányzati Társulás szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése eszközbeszerzéssel"
TOP-4.2.1-15-TL1-2016-00008

 

 

Katalógus

 

 

Gästehaus zum Jäger
7062 Keszőhidegkút, Fő u.43.
Férőhelyek száma: 5 fő
Szobák száma: 2 db
Üzemelés időszak: egész évben
Támogatóink

 

A projekt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai célelőirányzatából került támogatásra.

 

 

Közbeszerzési Terv Közérdekű adatok Határozattár Jegyzőkönyvek Kistérségi Fejlesztési Tanács 2011. Bemutatás Gazdaság Földrajz Demográfia Területfejlesztés Társulás Dokumentumtár Pályázatok

FőoldalKistérség Bemutatás   (2 db összesen)

A kistérség Tolna megye nyugati, északnyugati határán helyezkedik el a Kapos-Sió-Koppány folyók dombvidékén. A kistérséget 30 település alkotja: Belecska, Diósberény, Dúzs, Értény, Felsőnyék, Fürged, Hőgyész, Iregszemcse, Kalaznó, Keszőhidegkút, Kisszékely, Koppányszántó, Magyarkeszi, Miszla, Mucsi, Nagykónyi, Nagyszékely, Nagyszokoly, OzoraPári, Regöly, Szakadát, Szakály, Szárazd, Tamási, Tolnanémedi, Udvari, Újireg, Varsád. Ezen települések szép környezetükkel, gazdag természeti, kulturális, néprajzi, gasztronómiai értékeikkel várják és vonzzák a külföldi turistákat és hazai látogatókat.

Ősidők óta lakott vidék, minden történelmi kor hagyott emléket maga után. Régészeti leletek, egykori földvárak romjai őrzik a bronz és vaskor kultúráját. A római kor bizonyítékai közül kiemelkedő az itt talált Concordia Auguszta és Pallas Athéné-szobrok. A tatárjárás után IV. Béla király várat emeltetett Tamásiban. A XII. században épült simontornyai vár szandzsákszékhely volt a török időkben. A Rákóczi- szabadságharc alatt Béri Balogh Ádám csapatai harcoltak a labancokkal. Az 1848-49-es szabadságharc dicső eseménye az ozorai diadal. Az I. és II. világháború után meginduló iparosítás ellenére a térség megőrizte mezőgazdasági jellegét. Az itt élők életében a fejlődő termál-, falusi, bor- és lovas turizmus hatására egyre nagyobb szerepet játszik az idegenforgalom.

A megyei kistérségek közül a településszám tekintetében a legnagyobb.

 

Kirándulási lehetőségek  2008. április 27.

 

A kistérség változatos földrajzi tája, a 3 folyó völgye, az erdők, eldugott kis falvak szinte csábítják az idelátogatót, hogy közelebbről megismerkedjen a vidékkel.

 

Kulturális hagyományok  2008. április 27.

 

A térség mozgalmas történelme során több nemzetiség és népcsoport élt és él ma is együtt. A letelepedők magukkal hozták szokásaikat, népviseletüket, ünnepeiket és vallásukat.

 

ImpresszumAdatvédelemCopyright