MagyarDeutsch

nyitóoldal

Belépés

 
Regisztráljon! Használja a fórumot, iratkozzon fel hírlevélünkre.
Regisztráció  Elfelejtett jelszó

Pályázatok

 


"A Dám Önkormányzati Társulás szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése eszközbeszerzéssel"
TOP-4.2.1-15-TL1-2016-00008

 

 

Katalógus

 

 

Hársfa Panzió
7090 Tamási, Hársfa u. 20.
Üdülési lehetőség a Hársfa Panzióban Tamásiban, a termálfürdőtől 100 méterre. Mediterrán környezetben, kontinentális reggelivel és kedvező árakkal várjuk a pihenni vágyókat.
Támogatóink

 

A projekt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai célelőirányzatából került támogatásra.

 

 

Belecska Diósberény Értény Felsőnyék Fürged Iregszemcse Keszőhidegkút Kisszékely Koppányszántó Magyarkeszi Miszla Nagykónyi Nagyszékely Nagyszokoly Ozora Pári Regöly Szakadát Szakály Szárazd Tamási Tolnanémedi Udvari Újireg Varsád

Turizmus  2008. március 27.
Felsőnyék

 

A falu látnivalói közül kiemelkedik a Deák-emlékprésház, ami nemcsak a Deák-legenda miatt, hanem építészeti szempontból is becses.

Tetőszerkezete gerendasoros fedélszék, náddal van fedve. A külső ajtó kétszárnyú, kiemelhető középszárfával, kovácsolt szegekkel szegezett zsaluleveles borítással, kovácsoltvas fogantyúkkal. Helyiségei: szoba, konyha, présháztornác. A szobában láthatjuk az egykori bútorokat: magyar asztal, faragott karosszék, falitéka, papírtartó. Az emlékanyag megtekinthető, érdeklődni dr. Makláry Béla állatorvosnál lehet.

Érdeklődésre tarthat számot az 1792-96-ban késő barokk stílusban épült, a XIX. század végén eklektikus stílusban átépített református templom, az 1836-ban épült, gótikus falmaradványokat is magába foglaló katolikus templom, az egykori plébániaház XVIII. századi műemlék jellegű barokk épülete.

A község tagja a Tolnai borvidék Tamási körzetének, hiszen a felsőnyéki lankákon mintegy 250 éve híresen jó bor terem. Fölhegyen, Középhegyen és Alhegyen kb. 180 hektáron termelnek szőlőt. A száraz fehérborok: az olaszrizling, a rajnai rizling, a királyleányka és a chardonnay ízét megkóstolhatjuk az alhegyi vendégfogadó présháznál. Megfelelő előkészítéssel a községet be lehet kapcsolni a borturizmusba.

A horgászok számára adhat élményt a Tükrösi tó, amely Felsőnyék és Magyarkeszi között erdővel körülvéve terül el, egy hektáros területével a megye legkisebb horgásztava, s pontyban, amurban, csukában gazdag.

ImpresszumAdatvédelemCopyright