MagyarDeutsch

nyitóoldal

Belépés

 
Regisztráljon! Használja a fórumot, iratkozzon fel hírlevélünkre.
Regisztráció  Elfelejtett jelszó

Pályázatok

 


"A Dám Önkormányzati Társulás szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése eszközbeszerzéssel"
TOP-4.2.1-15-TL1-2016-00008

 

 

Katalógus

 

 

Parti apartmanház
7090 Tamási, Termál u. 4.
Közvetlenül a termálfürdő mellett, fűthető apartmanokkal egész évben nyitva.
Férőhely: 4 apartman, 15 fő.
Üdülési csekk elfogadó hely.

Támogatóink

 

A projekt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai célelőirányzatából került támogatásra.

 

 

Természeti értékek Várak, kastélyok, kúriák Emlékművek, szobrok Templom, imahelyek Egyéb büszkeségeink Tourinform

FőoldalTurizmus   (0 db összesen)

A kistérség változatos földrajzi tája, a három folyó völgye, az erdők, az eldugott kis falvak és a kulturális értékek szinte csábítják az idelátogatót, hogy közelebbről is megismerkedjen a vidékkel. A szabadidő változatos eltöltéséhez számos lehetőség közül választható.

A dimbes-dombos táj nemcsak kirándulásra csábítja a látogatókat, hanem arra is, hogy napijegyet váltva valamelyik közeli tó partján horgásszanak. Az intenzív telepítésnek köszönhetően mindenütt gyorsan telnek a szákok ponttyal, amurral, csukával, törpeharcsával, kárász- és keszegfélékkel.

A kistérség erdős területeinek köszönhetően számos vadásztársaság alakult, amelyek többsége vendégvadászokat is fogad. Közülük a legnagyobb a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. E területen él a világ egyik legnagyobb dámállománya. Minden évben számos értékes trófeájú vad kerül puskavégre, s a vaddisznóhajtásokon is gazdag a zsákmány.

Ha kirándulni szeretne, mindig talál egy hangulatos szálláshelyet, legyen az kastélyszálló, vagy falusi szálláshely, valamint olyan vendéglátóhelyet, ahol a helyi ételspecialitásokból ugyanúgy választhat, mint a nemzetközi konyha kínálatából. Az ételek mellé különböző borokból talál kínálatot, mivel a kistérség a Tolnai Borút része.

A térség mozgalmas történelme során több nemzetiség és népcsoport élt és él ma is együtt. A letelepedők magukkal hozták szokásaikat, népviseletüket, ünnepeiket és vallásukat. A régmúlt emlékei elevenednek meg a sváb, székely és cigány bálokon, májusfa-kitáncolásokon. 

 

ImpresszumAdatvédelemCopyright