MagyarDeutsch

nyitóoldal

Belépés

 
Regisztráljon! Használja a fórumot, iratkozzon fel hírlevélünkre.
Regisztráció  Elfelejtett jelszó

Pályázatok

 


"A Dám Önkormányzati Társulás szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése eszközbeszerzéssel"
TOP-4.2.1-15-TL1-2016-00008

 

 

Katalógus

 

 

Magdaléna Panzió
7090 Tamási, Várhegy u. 21.
A Magdaléna Panzió egy 3 ágyas és egy 2 ágyas apartmannal, valamint két teljesen különálló házzal várja a pihenni és kikapcsolódni vágyókat.
Támogatóink

 

A projekt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai célelőirányzatából került támogatásra.

 

 

Természeti értékek Várak, kastélyok, kúriák Emlékművek, szobrok Templom, imahelyek Egyéb büszkeségeink Tourinform

A térség természeti látnivalói közül a Gyulaji erdő és a Pacsmagi-tavak turisztikai szerepe emelkedik ki. A Pacsmagi-tavak országos jelentőségű természetvédelmi terület és nemzetközi fontosságú vízimadár-élőhely (Ramsari terület). A természet szerelmesei, - akiket szálláslehetőség is vár az erdei iskola épületében- és a nyaranta szervezett madarásztáborok lakói a helyi ornitológusok vezetésével figyelhetik meg a az itt fészkelő cigányrécét, a kis és nagy kócsagot, a zsákmányra leső kékes rétihéját.

A kistérség legjelentősebb idegenforgalmi vonzerejét termálfürdői jelentik. A tamási fürdőt gyógyvízzel a 2000 méter mélyről feltörő 52 0C-os, magas sótartalmú, alkálikloridos, hidrogénkarbonátos, gyógyvízzé minősített vizű I. számú kút látja el.

 

A Kolláti rét  2008. március 31.
Felsőnyék

 

A Kolláti rét helyi jelentőségű természetvédelmi terület. Tolna megye északi részén, Felsőnyék község határában, a Sió csatorna mentén helyezkedik el. Területének nagysága 31 ha.

 

Pacsmagi-halastavak  2008. március 31.
Természetvédelmi Terület

 

A Pacsmagi-halastavak Természetvédelmi Terület Tolna megyében, Tamásitól 10 km-re DK-re, a Koppány folyó völgyében található. ÉK-ről a Tamási-Keszőhidegkút vasútvonal, DNY-ról a Regölyből Tamásiba vezető földút határolja. DK-n a tavak szegélye, ÉNY-on pedig a kishenyei közúti híd a határ.

 

ImpresszumAdatvédelemCopyright