MagyarDeutsch

nyitóoldal

Belépés

 
Regisztráljon! Használja a fórumot, iratkozzon fel hírlevélünkre.
Regisztráció  Elfelejtett jelszó

Pályázatok

 


"A Dám Önkormányzati Társulás szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése eszközbeszerzéssel"
TOP-4.2.1-15-TL1-2016-00008

 

 

Katalógus

 

 

Lehmann Pince
7224 Dúzs, Klug Tanya
1994 óta működik mint családi szőlészet és borászat. Tradícionális vörösborok és reduktív fehér és rosé borok készülnek. Csak minőségi borok készülnek palackos kiszerelésben. A borút állomás egy 40 hektáros szőlőskertben helyezkedik el, amely őshonos erdőkkel övezett.
Támogatóink

 

A projekt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai célelőirányzatából került támogatásra.

 

 

Természeti értékek Várak, kastélyok, kúriák Emlékművek, szobrok Templom, imahelyek Egyéb büszkeségeink Tourinform

FőoldalTurizmus   (0 db összesen)

A kistérség változatos földrajzi tája, a három folyó völgye, az erdők, az eldugott kis falvak és a kulturális értékek szinte csábítják az idelátogatót, hogy közelebbről is megismerkedjen a vidékkel. A szabadidő változatos eltöltéséhez számos lehetőség közül választható.

A dimbes-dombos táj nemcsak kirándulásra csábítja a látogatókat, hanem arra is, hogy napijegyet váltva valamelyik közeli tó partján horgásszanak. Az intenzív telepítésnek köszönhetően mindenütt gyorsan telnek a szákok ponttyal, amurral, csukával, törpeharcsával, kárász- és keszegfélékkel.

A kistérség erdős területeinek köszönhetően számos vadásztársaság alakult, amelyek többsége vendégvadászokat is fogad. Közülük a legnagyobb a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. E területen él a világ egyik legnagyobb dámállománya. Minden évben számos értékes trófeájú vad kerül puskavégre, s a vaddisznóhajtásokon is gazdag a zsákmány.

Ha kirándulni szeretne, mindig talál egy hangulatos szálláshelyet, legyen az kastélyszálló, vagy falusi szálláshely, valamint olyan vendéglátóhelyet, ahol a helyi ételspecialitásokból ugyanúgy választhat, mint a nemzetközi konyha kínálatából. Az ételek mellé különböző borokból talál kínálatot, mivel a kistérség a Tolnai Borút része.

A térség mozgalmas történelme során több nemzetiség és népcsoport élt és él ma is együtt. A letelepedők magukkal hozták szokásaikat, népviseletüket, ünnepeiket és vallásukat. A régmúlt emlékei elevenednek meg a sváb, székely és cigány bálokon, májusfa-kitáncolásokon. 

 

ImpresszumAdatvédelemCopyright