MagyarDeutsch

nyitóoldal

Belépés

 
Regisztráljon! Használja a fórumot, iratkozzon fel hírlevélünkre.
Regisztráció  Elfelejtett jelszó

Pályázatok

 


"A Dám Önkormányzati Társulás szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése eszközbeszerzéssel"
TOP-4.2.1-15-TL1-2016-00008

 

 

Katalógus

 

 

Gála Panzió
7081 Simontornya, Fürdő u. 5.
Négy apartman (felszerelt konyhával) és további három szoba kínál üdülési lehetőséget igényes pihenni vágyóknak. Minden szobában színes TV, telefon és minibár.
Támogatóink

 

A projekt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai célelőirányzatából került támogatásra.

 

 

Természeti értékek Várak, kastélyok, kúriák Emlékművek, szobrok Templom, imahelyek Egyéb büszkeségeink Tourinform

A települések elengedhetetlen falunapjain, búcsúin, szüreti fesztiváljain kívül egyéb rendezvényekkel is szolgálnak. A kistelepüléseken ma is őrzik a húsvéti locsolások, az arató felvonulások emlékét. Az események sorából kiemelkednek a lovas napok. A kistérség legnagyobb múltra visszatekintő eseménye a Tamási Lovasnapok. 1959. óta megszakítás nélkül rendezik az augusztus 20-ai ünnepségekhez kötődően.

A térség mozgalmas történelme során több nemzetiség, népcsoport élt és él ma is együtt. Az egykori berendezési és használati tárgyak megtekinthetők a tájházakban és a helytörténeti gyűjteményekben.

A vidék gazdag az irodalmi értékekben is, hiszen Pincehelyen joggyakornoskodott Vörösmarty Mihály, Ozorán fellépett a vándorszínész Petőfi Sándor, de ugyan itt töltött boldog napokat Illyés Gyula, míg Fürged híres szüllötte a regényíró Vas Gereben.

A környék Magyarország egyik legfiatalabb borászati egységének, az 1998-ban önállósult Tolnai borvidéknek az egyik kisrégiója. A körzetet alkotó településeken jellemzően fehér szőlőfajtákat termelnek.

 

ImpresszumAdatvédelemCopyright