MagyarDeutsch

nyitóoldal

Belépés

 
Regisztráljon! Használja a fórumot, iratkozzon fel hírlevélünkre.
Regisztráció  Elfelejtett jelszó

Pályázatok

 


"A Dám Önkormányzati Társulás szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése eszközbeszerzéssel"
TOP-4.2.1-15-TL1-2016-00008

 

 

Katalógus

 

 

Lehmann Pince
7224 Dúzs, Klug Tanya
1994 óta működik mint családi szőlészet és borászat. Tradícionális vörösborok és reduktív fehér és rosé borok készülnek. Csak minőségi borok készülnek palackos kiszerelésben. A borút állomás egy 40 hektáros szőlőskertben helyezkedik el, amely őshonos erdőkkel övezett.
Támogatóink

 

A projekt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai célelőirányzatából került támogatásra.

 

 

Közérdekű adatok Határozattár Közbeszerzési Terv Jegyzőkönyvek Kistérségi Fejlesztési Tanács 2011. Bemutatás Gazdaság Földrajz Demográfia Területfejlesztés Társulás Dokumentumtár Pályázatok

A kistérség természetföldrajzi szempontból a Dunántúli-dombság természetföldrajzi nagytáj két középtájára terjed ki. A területnek a Kapos folyótól nyugatra fekvő része Külső-Somogy középtájhoz, a második fele a Kapos és Sárvíz által határolt Tolnai-hegyhát kistájhoz tartozik. Míg a Külső-Somogyhoz tartozó területek a mezőgazdasági hasznosításra, addig a Tolnai-hegyháthoz tartozó változatos domborzati területek a vidékfejlesztésben fontos szerepet játszó turizmus számára a legalkalmasabbak. A megyében ezen területen indult be elsőként szervezetten a falusi turizmus.

A területen az agyagon, löszön (téglagyártási alapanyag) és homokon (építkezési kötő- és vakolóanyag) kívül hasznosítható kőzettani nyersanyag nincsen, így a természeti táj bányászati rombolástól, átalakítástól sem a jelenben, sem a jövőben nem kell tartani. A kistérség területe a Kapos vízgyűjtő területéhez tartozik. A Kaposnak a kistérség területére eső legnagyobb mellékvízfolyása a Koppány. A kistérség északi peremén folyik a Sió csatorna. A kistérség természetes eredetű állóvízekben szegény.

 

ImpresszumAdatvédelemCopyright