MagyarDeutsch

nyitóoldal

Belépés

 
Regisztráljon! Használja a fórumot, iratkozzon fel hírlevélünkre.
Regisztráció  Elfelejtett jelszó

Pályázatok

 


"A Dám Önkormányzati Társulás szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése eszközbeszerzéssel"
TOP-4.2.1-15-TL1-2016-00008

 

 

Katalógus

 

 

Hársfa Panzió
7090 Tamási, Hársfa u. 20.
Üdülési lehetőség a Hársfa Panzióban Tamásiban, a termálfürdőtől 100 méterre. Mediterrán környezetben, kontinentális reggelivel és kedvező árakkal várjuk a pihenni vágyókat.
Támogatóink

 

A projekt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai célelőirányzatából került támogatásra.

 

 

Belecska Diósberény Értény Felsőnyék Fürged Iregszemcse Keszőhidegkút Kisszékely Koppányszántó Magyarkeszi Miszla Nagykónyi Nagyszékely Nagyszokoly Ozora Pári Regöly Szakadát Szakály Szárazd Tamási Tolnanémedi Udvari Újireg Varsád

Kisszékely címere A település szép természet környezetben a kistérség északkeleti részén, a Hegyhát dombjai között terül el. A 61-es útról Simontornya és Tolnanémedi között lekanyarodva közelíthető meg.

A község nevét először 1220-ban említik "Zekul" alakban. A terület egyházi birtok volt, a török hódoltság ideje alatt lakott település volt, de ezen időszak végén elnéptelenedett. Az 1696. évi portio-adójegyzékben már Kisszékely néven szerepelt. A török hódoltság után a falu a magyar koronára szállt, majd az Eszterházyak birtoka lett, utolsó birtokosa Wimpfen grófi család volt. A magyarok mellett németek is letelepedtek, ők azonban az idők folyamán elmagyarosodtak, így a falu elkerülte a kitelepítéseket. A lakosság katolikus vallású, templomuk 1823-ban épült klasszicista stílusban.

A lakosság száma a XX. század elejétől fokozatosan csökken. Az 1970-es évek közigazgatási átszervezése miatt az addig önálló községi tanácsot egyesítették Simontornya tanácsával. Ugyanilyen sorsra jutott a termlőszövetkezet is. A falu a rendszerváltozás után kapta vissza az önállóságát. A lakóingalanok egy részét városiak, külföldiek vásárolták meg, amelyeket hétvégi házaknak, üdülési célra használnak.

A településen óvoda, művelődési ház, könyvtár és teleház működik. A község a tiszta levegőjével, nyugalmával, az erdőn átvezető turistaútjával, táborozásra alkalmas helyszíneivel, szép strandjával kiváló lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra, pihenésre. A település három horgásztava, köztük a központban lévő Csádés-tó kellemes időtöltést kínál a horgászat kedvelőinek. Ezeket a természeti értékeket kihasználva a település fejlődésének egyik fontos eleme lehet a falusi turizmus.

A település fontosabb adatai:

  • Területe: 2902 ha
  • Lakossága: 323 fő  (2018.)

Polgármesteri Hivatal elérhetőségei:

  • Polgármester: Pajor Ágnes
  • Cím: 7082 Kisszékely, Szabadság u. 409.
  • Telefon: 74/403-650
  • e-mail: kisszekely@tolna.net

 

 

Címertörténet  2008. április 01.
Kisszékely

 

Kisszékely címerében a napból kiemelkedő ugró szarvas a természeti értéken túl a bőséges vadállományra utal. A napkorong mellett látható kék pólyában ábrázolt két arany színű hal a község halastavainak piktogramja. A bal alsó mező búzakalásza a mai agrárkultúráz jelképezi. A kettős tölgyfalomb az örökkévalóság és a kisszékelyiek állhatatosságának szimbóluma.

 

Intézmények  2008. március 31.
Kisszékely

 

Intézmények és elérhetőségeik

 

Közérdekű információk  2008. március 29.
Kisszékely

 

A község területe 2902 ha, lakossága 351 fő.

 

ImpresszumAdatvédelemCopyright