MagyarDeutsch

nyitóoldal

Belépés

 
Regisztráljon! Használja a fórumot, iratkozzon fel hírlevélünkre.
Regisztráció  Elfelejtett jelszó

Pályázatok

 


"A Dám Önkormányzati Társulás szociális alapszolgáltatásainak fejlesztése eszközbeszerzéssel"
TOP-4.2.1-15-TL1-2016-00008

 

 

Katalógus

 

 

Vadász vendégház
7062 Keszőhidegkút, Fő u. 43.
Faluvégi, erdőszéli, festői környzeteben pihenhet kívánság szerinti programokkal. Vadmegfigyelés, túra, horgászat, lovaglás, termálfürdő a közelben. Magyaros vendéglátás.
Támogatóink

 

A projekt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai célelőirányzatából került támogatásra.

 

 

Belecska Diósberény Értény Felsőnyék Fürged Iregszemcse Keszőhidegkút Kisszékely Koppányszántó Magyarkeszi Miszla Nagykónyi Nagyszékely Nagyszokoly Ozora Pári Regöly Szakadát Szakály Szárazd Tamási Tolnanémedi Udvari Újireg Varsád

Címertörténet  2008. április 01.
Pári

 

A címerkép megfogalmazásához a település jellemzői adtak támpontot. A jelképek a település természeti adottságaihoz és vallásához kötődnek. A címer fő alakja a templom titulusa, egyben Pári védőszentje, Szent Mihály arkangyal, amint a gonoszt jelképező sárkány elleni győztesként a legyőzöttre tipor.

Pári címere A címerben szereplő tölgy a környező erdősségek őshonos fája. Utal ugyanakkor az ősökre is, akik erdőműveléssel foglalkoztak. A tölgy romolhatatlannak vélt fája révén vált a rendíthetetlen jellem, az erő, a férfiasság, a győzelem jelképévé. Az erdő itteni jellegzetes, országos hírű vadállományát jelképezik a címer pajzstartói, a dámszarvasok. A település patakját a hullámvonallal határolt pajzsláb szimbolizálja. A víz a négy fő elem egyike, a megújhodást, a megtisztulást jelképezi a keresztségben. A szőlőlevél, a szőlőfürt a hagyományos szőlőművelésre utal.

Pári címere
Teljes méret megtekintéséhez kattintson a képre.

ImpresszumAdatvédelemCopyright